Het comfort van een houten constructie op maat...

19.07.2019
Het comfort van een houten constructie op maat

Een houten constructie op maat is een mooie en duurzame oplossing wanneer je aan je woning of in je tuin extra ruimte wil creëren. Maatwerk is uiteraard bij zowat alle constructies mogelijk. Of je nu op zoek bent naar een tuinhuis, garage, carport, chalet, paardenstalling of naar een aanbouw bij een bestaand gebouw, je zal volop kunnen genieten van het comfort van een houten constructie op maat.

Een houten constructie op maat

Eigenlijk zijn de mogelijkheden van een houten constructie op maat bijna eindeloos. Voor zowat iedere nood en wens kan er een oplossing worden geboden. Je wil een carport plaatsen maar bent tegelijk op zoek naar opbergruimte? Dan maken wij voor jou een houten constructie met beide functies.

Wil je liever je bestaande woning of stalling uitbreiden met extra leefruimte? Ook dan kan! Een houten constructie sluit prima aan bij een bestaande muur. We kunnen die aanbouw zelfs optrekken tot aan het reeds aanwezige dak. Zo kan je het dak van de nieuwe ruimte op dezelfde manier afwerken als de bestaande dakbedekking.

Zelfs voor maatwerk met lage muren – zoals dierenhokken – kan je bij ons terecht. Die werken wij af met kleinere deurtjes of luiken zodat ook jouw huisdier kan genieten van het comfort van een houten constructie op maat.

Enkele aandachtspunten bij maatwerk in hout

Hoewel de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn, moeten we toch rekening houden met enkele richtlijnen die de constructie van jouw houten bijgebouw mogelijk maken. Zo kunnen we in het ontwerp geen ronde vormen integreren. Schuine hoeken daarentegen gaan dan weer wel, op voorwaarde dat de constructie een even aantal wanden heeft.

Kies je voor de opbouw van een blokhut, dan start de constructie met halve balken waarin hele houten balken worden geklopt. Het aantal gebruikte balken moet bijgevolg altijd paar zijn. Onze medewerkers vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de eisen van het blokhutsysteem.

Tenslotte zijn er in iedere gemeente of regio ook verschillende bouwkundige voorschriften. Die kunnen bepalend zijn voor de hoogte, de oppervlakte en de plaats waar jij een houten bijgebouw wil hebben.

Wil je volop genieten van het comfort van een houten constructie op maat? Kies er dan voor om je bijgebouw te laten isoleren en om de constructie zo goed mogelijk te behandelen tegen de verschillende weersomstandigheden.

Meer weten? Neem zeker contact met ons op voor persoonlijk advies en een aanbod op maat!

 

Contacteer ons!

Gratis prijsofferte? Meer informatie? Wij zijn altijd bereikbaar!

Contact