Kan ik mijn houten constructie laten isoleren?...

06.06.2019
Kan ik mijn houten constructie laten isoleren?

Wanneer je het gebruikscomfort van je houten constructie wil verhogen, dan kan het goed zijn om die te laten isoleren. Want hoewel hout op zich al een goede isolator is zorgt extra isolatie ervoor dat je je houten bijgebouw een heel jaar door comfortabel kan gebruiken.

Houten constructie isoleren: wat is er mogelijk?

Het is perfect mogelijk om het comfort in je houten bijgebouw te verbeteren door extra isolatie aan te brengen. Het type isolatie dat daar best voor geschikt is hangt af van de structuur van je constructie.

In constructies met platte daken gebruiken we metalen isolatieplaten. Dat zijn twee metalen platen waartussen 40 mm isolerend polyurethaan werd aangebracht. De platen kunnen we uiteraard perfect op maat maken en aanbrengen.

Heb je een constructie met een zadeldak, dan kunnen deze metaalplaten ook worden gebruikt, op voorwaarde dat de constructie breed genoeg is. Standaard voorzien wij zwarte shingles op onze zadeldaken. Die kunnen echter ook vervangen worden door metalen dakpanplaten die rechtstreeks op het houten dak worden aangebracht. Tussen de planken van het dak en de metalen platen wordt door ons een dampscherm voorzien waarop ook isolatie kan worden aangebracht.

Wanden en ramen van mijn houten bijgebouw isoleren

Hoewel er veel warmte door het dak verdwijnt en een goed geïsoleerd dak dus een verstandige investering is, doe je er goed aan om ook de muren van je houten constructie aan te pakken.

Bij Massico kunnen we jouw bijgebouw voorzien van dubbele wanden waartussen we rotswol aanbrengen. Dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat in je houten gebouw en bovendien kunnen de wanden zonder problemen inkrimpen of uitzetten volgens de weersomstandigheden. Binnenin zal je de temperatuur heel constant houden.

Om nog meer comfort te creëren voorzien we in de ramen zelfs dubbele beglazing indien je dat wenst. De kaders rond de opengaande ramen zijn standaard enkelvoudig waardoor ze niet altijd helemaal winddicht zijn. Maar we kunnen wel extra kaders voor je ramen en deuren laten voorzien in meranti of PVC.

Tenslotte zorgen we ervoor dat er ook geen extra warmte via de vloer verdwijnt. Die vloer houden we aangenaam warm door isolatiemateriaal te voorzien tussen de kepers.

Wil jij het wooncomfort in je houten bijgebouw verhogen? Denk je eraan je constructie een meerwaarde te geven door deze goed te isoleren? Neem dan zeker contact met ons op voor professioneel advies en een offerte op maat.

 

Contacteer ons!

Gratis prijsofferte? Meer informatie? Wij zijn altijd bereikbaar!

Contact