5 Voordelen van houten chalets...

06.09.2018
5 Voordelen van houten chalets

Uitstraling, bouwtijd, binnenhuisklimaat, duurzaamheid en ecologie: een houten chalet heeft vele voordelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje!.

1. Hout heeft een warme uitstraling

Een houten chalet heeft een heerlijk landelijke uitstraling. Dat komt niet door de vorm en zelfs niet door de kleur. Het ligt aan het hout. Elk houten huis oogt warm. En ook al kan je houten chalets in identieke series produceren, toch lijkt elk chalet uniek. Want hout, dat is de natuur.

2. In hout bouwen is snel bouwen

Een houten chalet staat er vaak sneller dan je denkt. En zeker sneller dan een huis uit beton en baksteen. De planken worden door de fabrikant op maat gezaagd. Daarna is het slechts een kwestie van monteren. Natuurlijk vergt een complexe constructie meer werk dan een veredeld tuinhuis. Maar lange droogtijden zoals bij stenen huizen heb je niet bij hout.

3. Milieuvriendelijk!

Hout heeft zeer goede isolerende eigenschappen. Het warmt langzaam op, koel traag af en weet de warmte vast te houden. Dit betekent lagere energiekosten. En omdat hout hernieuwbaar is (voor elke gekapte boom worden er twee teruggeplant), viert ook het bos er wel bij. Goed voor onze planeet!

4. Houten chalets zijn duurzaam

Sommigen denken dat hout vanzelf wegrot als je maar lang wacht. Maar kijk eens naar Scandinavië. Daar staan duizenden houten huizen die al eeuwen oud zijn. En dat ondanks het barre klimaat. Dit danken ze aan het sterke, duurzame hout. Een reden waarom wij rode Noorse den gebruiken: een stevige soort die weinig onderhoud vereist.

5. Gezond leven

Meerdere onderzoeken tonen aan dat hout de luchtvochtigheid in huis stabiliseert. Dit maakt het binnenhuisklimaat in een houten chalet aangenamer. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen, en prettig voor alle anderen. Hout leeft. Zelfs gezaagd en gemonteerd.

Massico is fabrikant van houten chalets, houten tuinhuizen, garages, carports en houten zwembaden. Alles leveren wij op maat, aan professionelen. Wilt u meer weten? Contacteer ons (alle dagen bereikbaar) of kijk hier.

Contacteer ons!

Gratis prijsofferte? Meer informatie? Wij zijn altijd bereikbaar!

Contact